Lees er alles over: krantenjongens en meisjes krijgen €1.000 bonus

Lees er alles over: krantenjongens en meisjes krijgen €1.000 bonus

Het was altijd de startersbaan die een schijntje opleverde, maar nu is er zo veel vraag naar papierbezorgers dat Nederlandse mediabedrijven een bonus van € 1.000 aanbieden voor nieuwe medewerkers.

DPG Media en Mediahuis zeggen dat de kosten van het verliezen van abonnees meer dan opwegen tegen de bonussen.

Martijn Pérez van Bakel, general delivery manager bij Mediahuis vertelde de Dagblad van het Noorden dat de startbonus zou stijgen van € 300 naar € 1.000, gespreid uitbetaald en dat iedereen welkom was. ‘We hebben bezorgers van 15 tot 87 jaar oud’, zei hij.

‘Als de economie goed draait, is het moeilijker om bezorgers te vinden. Tijdens corona hadden we genoeg mensen, maar nu is er een extreem tekort.’

In de tussentijd, DPG Media meldde een tekort van 1.000 bezorgers terwijl het team normaal 7.000 man sterk is.

Samen, zo meldt de NOS, bezorgen de twee mediabedrijven zo’n twee miljoen papieren kranten. ‘Elke dag bereikt 10 tot 12% van onze kranten de abonnees te laat en dat vinden veel mensen vervelend’, zegt Erik van Gruijthuijsen, directeur van DPG Media. NOS.

‘Het is geen gemakkelijke baan, maar wel een heel dankbare.’

Nieuwe rekruten kunnen verwachten om rond 4 uur ‘s ochtends op het werk te verschijnen om hun papieren op te halen en een gemiddeld rond de €10 per uur, iets minder dan een postbezorger. Er is echter geen vereiste om Nederlands te spreken (behalve straatnamen lezen).

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment