Leeftijdsgroep AstraZeneca heeft minder antistoffen tegen corona, vindt bloedbank

Leeftijdsgroep AstraZeneca heeft minder antistoffen tegen corona, vindt bloedbank

Mensen van begin zestig, de leeftijdsgroep die het AstraZeneca-vaccin kregen, hebben volgens nationale bloedbank Sanquin minder antistoffen tegen het coronavirus dan andere gevaccineerde groepen.

‘Het lijkt alsof dit vaccin niet zulke hoge antistoffen geeft als de mRNA-vaccins’, zegt Zaaijer in talkshow Op1.

Uit een onderzoek onder ongeveer 1.400 monsters van bloeddonoren bleek dat mensen in de leeftijdsgroep van 18 tot 25 jaar gemiddeld acht keer zoveel antistoffen hadden als mensen van 61 tot 65 jaar. Mensen in de leeftijdsgroep van 71 tot 75 jaar hadden twee keer zoveel antistoffen, hoewel ze hadden hun vaccins eerder gekregen.

AstraZeneca was het oorspronkelijke vaccin van de Nederlandse overheid, maar het werd opgeschort en vervolgens beperkt tot 60-plussers vanwege een klein risico op ernstige bloedstolling.

Het vaccin viel in de zomer buiten gebruik in Nederland, omdat de overheid zich richtte op de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna. het ministerie van Volksgezondheid zei in juli het zou zijn overtollige voorraden AstraZeneca schenken aan landen in Afrika.

Mensen die één dosis hadden gekregen, kregen de mogelijkheid om de Pfizer voor hun tweede injectie te nemen. Het Europees Geneesmiddelenbureau, gevestigd in Amsterdam, oordeelde in mei dat: het AstraZeneca-vaccin is veilig en de voordelen wegen op tegen de risico’s.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment