Lastige start van het jaar voor Philips, aangezien het een verlies van €151 miljoen boekt in het eerste kwartaal

Lastige start van het jaar voor Philips, aangezien het een verlies van €151 miljoen boekt in het eerste kwartaal

Medische technologiegigant Philips verloor 10% in vroege handel op maandag na de aankondiging van een verlies eerste kwartaal van € 151 miljoenvergeleken met een nettowinst van € 40 miljoen een jaar geleden.

Wel waren er enkele positieve signalen. De like-for-like-omzet daalde minder dan verwacht, terwijl de bestellingen met 5% stegen, aldus het bedrijf.

Philips zei te verwachten dat de verkoop en winstgevendheid in de tweede helft van het jaar zouden herstellen, maar waarschuwde dat nieuwe uitbraken van het coronavirus in China, de oorlog in Oekraïne en aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen deze vooruitzichten in gevaar zouden kunnen brengen.

Het bedrijf waarschuwde al voor een stroeve start van het jaar vanwege een tekort aan onderdelen en problemen met zijn slaapapneu-monitoren.

Vorig jaar begon Philips met het terugroepen van zo’n vijf miljoen slaapapneumonitoren voor vervanging en had €725 miljoen gereserveerd om het proces te financieren. Deze is in het eerste kwartaal van 2022 met € 165 miljoen verhoogd.

Vorige week bleek dat het bedrijf ook problemen met één type ventilator die, zei Philips, zou kunnen uitschakelen zonder alarm te slaan. De ventilatoren zijn bedoeld voor geassisteerde ademhaling en het bedrijf schatte dat het probleem zou kunnen leiden tot ‘één stille uitschakeling bij één miljoen gebruikers per jaar’.

De koers van het aandeel Philips is het afgelopen jaar gehalveerd en het bedrijf noteert nu rond de € 25 per aandeel.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment