Langetermijnstrategie voor coronavirus ‘zal gebaseerd zijn op persoonlijke verantwoordelijkheid’

Langetermijnstrategie voor coronavirus ‘zal gebaseerd zijn op persoonlijke verantwoordelijkheid’

De langetermijnstrategie van de regering om het coronavirus aan te pakken, zal gebaseerd zijn op het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid, en dat kan ertoe leiden dat de teststations van de regionale gezondheidsraad worden gesloten, de Telegraaf meldde op vrijdag.

Mogelijk wordt het plan volgende week al aan het publiek gepresenteerd, en bronnen hebben de Telegraaf laten weten dat ministers verwachten dat burgers zelf maatregelen nemen om niet besmet te raken met het virus. Dit komt omdat na twee jaar de basisregels goed ingeburgerd zijn, aldus de bronnen.

In plaats van een top-down strategie, waarin de regering tussenbeide komt en lockdowns oplegt, zal het aan mensen zijn om zichzelf te beschermen en ervoor te zorgen dat ze anderen niet besmetten, zeggen de bronnen.

Dit betekent goede ventilatie, waar nodig maskers dragen en niet allemaal in de winter in een bar zitten, aldus de krant. Daarnaast wordt van bedrijven verwacht dat ze hun personeel beschermen, bijvoorbeeld door mensen niet aan te dringen op het werk, ook al hebben ze symptomen.

De financiële steun van de regering aan bedrijven die door het coronavirus zijn getroffen, eindigt op 1 april en wordt mogelijk niet herhaald, aldus de krant. Dit komt door een groeiend besef in het kabinet dat de steun bedrijven overeind heeft gehouden die al gedoemd waren te mislukken.

Ook worden de regionale testcentra gesloten en kunnen mensen zich mogelijk formeel laten testen via hun huisarts als dat nodig is voor officiële doeleinden, zoals reispassen.

De strategie, die momenteel de laatste hand wordt gelegd, maakt deel uit van de nieuwe aanpak van minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers van de pandemie.

Hij heeft al duidelijk gemaakt dat het elimineren van risico niet langer het primaire doel van het beleid ten aanzien van het coronavirus mag zijn. In plaats daarvan zou het primaire doel moeten zijn om de samenleving open te houden en een zo normaal mogelijk leven te leiden, zei hij vorige maand.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment