Lang wachten op identiteitsbewijzen en paspoorten voor zomervakantie: AD

Lang wachten op identiteitsbewijzen en paspoorten voor zomervakantie: AD

Lokale autoriteiten hebben meer tijd nodig om aanvragen voor nieuwe paspoorten, rijbewijzen en ID-kaarten te verwerken dan vroeger, een inventarisatie van de ADVERTENTIE heeft getoond.

De gemiddelde wachttijd voor een ID-kaart of paspoort is meer dan een maand, zo blijkt uit de krant, maar in Den Haag kan de vertraging oplopen tot 11 tot 12 weken. In Zoetermeer duurt het zeven weken voor een paspoort en in Amersfoort zes.

Ambtenaren zeiden dat een van de redenen voor het lange wachten de tijd is die nodig is om Oekraïense vluchtelingen te registreren. ‘Normaal verwerken we 450 aanmeldingen per jaar, nu zijn dat er 450 in drie maanden’, zegt een gemeentewoordvoerder van Amersfoort tegen de krant.

Het personeel heeft het ook extra druk gehad vanwege de verlengde driedaagse stemming tijdens de lokale verkiezingen en er is na het coronavirus een golf van verzoeken om identiteitspapieren geweest, aldus de krant. Ook zijn er meer medewerkers thuis geweest met coronavirus en griep.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment