Landelijk vuurwerkverbod voor nieuwjaar, terwijl ministers luisteren naar burgemeesters

Landelijk vuurwerkverbod voor nieuwjaar, terwijl ministers luisteren naar burgemeesters

Vuurwerk wordt dit nieuwe jaar weer verboden, zo besloten ministers tijdens de kabinetsvergadering van vrijdag, meldt omroep RTL Nieuws.

De druk op de ziekenhuizen is zo groot dat het onjuist zou zijn om daar nog honderden vuurwerkslachtoffers aan toe te voegen, zeggen ministers. Vuurwerk was ook verboden tijdens de nieuwjaarsvieringen van 2020.

Burgemeesters verenigd in de 25 regionale veiligheidscommissies schreven aan de regering om er bij de regering op aan te dringen een landelijk verbod in te voeren nadat overheidsbronnen hadden gesuggereerd dat er geen nationale beperkingen zouden zijn.

De jaarlijkse vuurwerkwaanzin resulteert elk jaar in honderden mensen die naar het ziekenhuis worden gebracht, en gezien de stijgende coronavirusgevallen zal dit oneerlijke druk uitoefenen op het zorgstelsel, zeiden de burgemeesters in een brief aan minister Ferd Grapperhaus van Justitie.

Daarnaast moet het contact tussen grote groepen mensen worden beperkt vanwege het risico op verspreiding van het virus, aldus de burgemeesters.

Amsterdam had al besloten vuurwerk helemaal te verbieden en ziet af van plannen voor door de gemeente gefinancierde shows op het Museumplein en in verschillende wijken. Andere steden beslissen nog wat te doen.

Vuurwerk was vorig jaar verboden, hoewel het verbod op grote schaal werd overtreden. Toch daalde het aantal ziekenhuisopnames – meestal rond de 1.000 – met zo’n 70%.

Vorig jaar werden vuurwerkverkopers gecompenseerd voor het omzetverlies door de overheid en in 2021 worden soortgelijke maatregelen verwacht, meldt website Nu.nl.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment