Laat 15 minuten wachten om het boosterproces te versnellen, zeggen experts

Laat 15 minuten wachten om het boosterproces te versnellen, zeggen experts

Gezondheidsadviseurs van de Nederlandse overheid willen de verplichte wachttijd van 15 minuten na een coronavirusvaccinatie laten vallen, omdat ze zeggen dat veel meer mensen een booster zouden kunnen krijgen als de wachttijd werd gereserveerd.

De pauze is uit voorzorg ingevoerd om mensen te spotten die mogelijk een allergische reactie op het vaccin hebben.

Huisartsen hebben ook gezegd dat de wachttijd van 15 minuten zou moeten verdwijnen, omdat ook zij dan mensen zouden kunnen vaccineren tijdens hun operaties. ‘Als we die niet hadden, zouden we vijf keer zoveel mensen kunnen vaccineren’, zegt de Amsterdamse arts Bart Meijman tegen de NOS.

Nederland loopt wat betreft boostervaccinaties achter op de rest van de EU, maar streeft ernaar om medio januari iedereen een opwaardeerdosering te hebben gegeven.

Momenteel hebben de 60-plussers, van wie velen het AstraZeneca-vaccin hebben gekregen, voorrang bij het boeken van een boosterprik, maar velen hebben dat nog niet kunnen doen of worden naar verschillende steden gestuurd voor hun dosis.

Bovendien hebben zo’n 280.000 60-plussers tot januari geen afspraak kunnen maken, volgens cijfers van de regionale gezondheidsraad.

De regionale gezondheidsraad GGD GHOR zei zaterdag dat als er extra capaciteit is gecreëerd, 60-plussers per sms worden gewaarschuwd om hun afspraak te vervroegen.

Het boostersysteem wordt vanaf volgende week voor iedereen opengesteld om een ​​afspraak te maken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment