Kwetsbare kinderen onder de 12 krijgen vanaf deze week vaccin

Kwetsbare kinderen onder de 12 krijgen vanaf deze week vaccin

Kinderen onder de 12 jaar met een medische aandoening zoals een aangeboren hartafwijking kunnen vanaf deze week een vaccin tegen het coronavirus krijgen, aldus de Gezondheidsraad.

Zo’n 40.000 kinderen tussen de vijf en elf jaar komen in aanmerking voor een verlaagde dosis van het Pfizer- of Biotech-vaccin, zegt kinderarts en immunoloog Emmeline Buddingh van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tegen de NOS.

Jonge kinderen lopen over het algemeen minder risico op een ernstige ziekte door het coronavirus, zei Buddingh. ‘Maar die kinderen die op de intensive care terechtkomen, zijn kinderen met onderliggende aandoeningen. Vaccinatie helpt deze kinderen te beschermen tegen zeldzame en ernstige ziekten.’

De vaccins worden in de tweede helft van januari uitgerold voor alle kinderen onder de 12 jaar. Tussen de eerste en de tweede dosis is een tussenruimte van ten minste vier weken nodig.

De Europese Unie kondigde zondag aan dat ze 20 miljoen extra doses van het Pfizer-vaccin had besteld voor landen die extra booster-injecties nodig hebben, waardoor de totale voorraad op 215 miljoen doses komt.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment