Kunstenaars, politici en actievoerders krijgen koningsverjaardagsonderscheiding

Kunstenaars, politici en actievoerders krijgen koningsverjaardagsonderscheiding

Meer dan 3.000 mensen zijn gehuldigd tijdens het jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Onder degenen erkend door de monarch zijn Eva González Pérez, de advocaat die veel van de slachtoffers vertegenwoordigde van het kinderopvangschandaal dat 15 maanden geleden leidde tot het aftreden van de laatste regering van Mark Rutte.

De Arubaanse schrijver Quito Nicolaas is een van de 58 mensen uit de Nederlandse Caribische gebieden die op de lijst zijn opgenomen, als erkenning voor zijn bijdrage aan de cultuur van het eiland.

Elf mensen werden tot ridder geslagen in de orde van Oranje-Nassau, onder wie oud-journalist en impresario Henk van der Meijden, vooral bekend als de oprichter van beroemdhedenblad Privé.

PvdA-politicus Gerdi Verbeek, voorzitter van de Tweede Kamer van 2002 en 2006 en hoofd van de commissie van 4 en 5 mei die de herdenkings- en bevrijdingsdag organiseert.

De overgrote meerderheid van de 3.026 mensen die voor de eer werden geselecteerd, werd door hun gemeenschap voorgedragen voor vrijwilligerswerk. Ze varieerden in leeftijd van de 97-jarige Piet Schreuder, een EHBO-vrijwilliger in Arnhem, tot de 33-jarige breakdancer Menno van Gorp, die in 2013 het inaugurele World Breaking Championship won.

Mannen hadden bijna twee keer zoveel kans als vrouwen om een ​​onderscheiding te ontvangen, waarbij de volledige lijst 1.933 mannen en 1.093 vrouwen omvatte.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment