Krijg een boost in Nederland, niet in het buitenland, zeggen gezondheidsraden

Krijg een boost in Nederland, niet in het buitenland, zeggen gezondheidsraden

GGD GHOR roept mensen op om niet naar het buitenland te reizen voor een boosterdosis coronavirus, omdat ze mogelijk te maken krijgen met registratieproblemen, meldt RTL Nieuws maandag.

Mensen trekken massaal naar Duitsland en Frankrijk voor de booster, ofwel omdat ze beter beschermd willen worden of omdat ze het nodig hebben om een ​​vakantiebestemming, zoals Oostenrijk, binnen te komen.

Maar mensen die in Duitsland wel een booster krijgen, krijgen geen door de EU goedgekeurd digitaal coronaviruscertificaat dat nodig is om te reizen, vertelde een woordvoerder. RTL Nieuws. In plaats daarvan krijgen ze een papieren certificaat.

‘Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij mensen zich in Nederland te laten vaccineren’, aldus de woordvoerder.

Momenteel kan iedereen geboren in 1977 of eerder een afspraak maken voor een boosterdosis. Alle volwassenen die de booster willen, hadden er eind januari een kunnen krijgen, volgens de huidige overheidsprojecties.

Tot nu toe heeft 16,4% van de Nederlandse bevolking een boosterdosis gehad, blijkt uit het coronavirusdashboard van de overheid.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment