Koppel dat quarantainehotel verliet kon daar niet blijven: burgemeester

Koppel dat quarantainehotel verliet kon daar niet blijven: burgemeester

Er zijn meer details naar buiten gekomen over het stel dat positief testte op coronavirus nadat het vanuit Zuid-Afrika naar Nederland was gevlogen en dat door de grenspolitie werd opgepikt toen ze het land probeerden te verlaten met het vliegtuig.

De burgemeester van Haarlemmermeer, waar ook Schiphol onder valt, vertelde ontbijttelevisieprogramma Goedemorgen Nederland dat het stel vrijwillig in het hotel zat en niet kon worden gedwongen om daar te blijven.

Nadat ze vrijdag positief waren getest op coronavirus, moesten het Spaanse en Portugese stel in quarantaine gaan, maar niet noodzakelijk in het hotel waar ze werden meegenomen.

Omdat ze geen adres in Nederland hadden, gingen ze naar het hotel, waar veel van de positief geteste passagiers verblijven.

‘Beveiligers adviseerden het stel niet te vertrekken, maar er was geen wettelijke grond om hen vast te houden’, zegt burgemeester Marianne Schuurmans tegen het programma. ‘Dat was iets waar ik als burgemeester en als chef van de lokale veiligheidsraad voor moest zorgen.’

Het stel is inmiddels in verplichte isolatie in een Nederlands ziekenhuis geplaatst, aldus de woordvoerder. Het is niet duidelijk of dit komt omdat ze ziek zijn of vanwege het risico dat ze opnieuw zullen proberen te vertrekken.

Het OM bekijkt nu wat er nu moet gebeuren. Het paar kan een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen omdat ze niet in quarantaine zijn gegaan.

In totaal bleken 61 van de 624 mensen op de twee vluchten vanuit Zuid-Afrika die vrijdag aankwamen, het coronavirus te hebben, en tot nu toe is bij 13 van hen vastgesteld dat ze de nieuwe variant Omicron hebben.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment