Koningsdag was ‘ouderwets leuk’, royals vieren feest in Maastricht

Koningsdag was ‘ouderwets leuk’, royals vieren feest in Maastricht

De eerste old-school Koningsdag in drie jaar werd woensdag in heel Nederland gevierd met volop sinaasappels, bier en fondsenwerving voor Oekraïne.

De Nederlandse spoorwegmaatschappij NS zei dat de bezoekers van Amsterdam weer op het niveau van vóór het coronavirus waren en dat zo’n 200.000 mensen naar de hoofdstad waren gekomen om van het feest te genieten.

Weinig mensen leken op de hoogte te zijn van de regel van ‘één alcoholische drank’ van de gemeenteraad, hoewel een bezoeker, die een halflege fles wijn bij zich had, tegen Dutch News vertelde dat hij door de politie in burger had gevraagd of het voor eigen consumptie was.

De oorlog in Oekraïne kwam op verschillende manieren tot uiting. Op de ene kraam kon je ballen gooien naar blikjes met het gezicht van Poetin erop. Bij andere speelden kinderen muziek of verkochten ze taarten en armbanden om geld in te zamelen voor de hulpverlening.

‘We zijn erg verdrietig over de oorlog, dus we proberen te helpen’, zegt de 11-jarige Muze tegen het Parool. ‘Maar tot nu toe hebben we er maar drie verkocht.’

De gemeente Utrecht zei op Twitter dat het een ‘prachtige dag en nacht’ was en prees haar team van straatvegers die woensdagavond begonnen met het opruimen van de rommel.

De koninklijke familie vierde de dag in Maastricht en zo’n 40.000 mensen trokken naar de zuidelijke stad om een ​​glimp op te vangen van de koning, koningin en hun drie dochters.

Er waren weinig problemen waarbij politie-ingrijpen nodig was, hoewel in Arnhem de meldingen van een man met een geweer voor tijdelijke paniek zorgden en in Amsterdam een ​​paar mensen uit de grachten moesten worden gevist, Dat meldt RTL.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment