Koeman ontslagen door Barcelona nadat hij er niet in slaagde om team op een klein beetje weer op te bouwen

Koeman ontslagen door Barcelona nadat hij er niet in slaagde om team op een klein beetje weer op te bouwen

Ronald Koeman heeft de ochtend na zijn ontslag als coach van het eerste elftal afscheid genomen van zijn selectie bij Barcelona.

De 58-jarige Nederlander werd ontslagen door clubvoorzitter Juan Laporta toen hij vanuit Madrid naar huis vloog na de 1-0-nederlaag van Barça tegen Rayo Vallecano.

De ploeg staat momenteel negende in La Liga en verloor twee van hun drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. Het ontslag van Koeman werd alom verwacht na de 2-1 thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen koploper Real Madrid.

Koeman kwam in januari 2020 bij Barcelona na een succesvolle periode als bondscoach van het Nederlands herenteam, waar hij zich verzekerde van kwalificatie voor het eerste grote toernooi in zes jaar.

In zijn contract bij de Nederlandse voetbalbond (KNVB) was een clausule opgenomen die hem toestond vervroegd vrij te komen als de club waar hij in 1992 als speler de Europacup I won, een beroep op zijn diensten zou doen.

Maar de droombeweging veranderde in een nachtmerrie toen Koeman arriveerde op het moment dat de club de effecten begon te voelen van jarenlang te veel uitgeven. Sterspeler Lionel Messi vertrok transfervrij naar Paris Saint-Germain om de loonsom te drukken, en door financiële beperkingen moest Koeman de selectie opnieuw opbouwen met vrije agenten als Memphis Depay en Luuk de Jong.

In een verklaring laat de club weten: ‘FC Barcelona heeft Ronald Koeman ontheven van zijn taken als coach van het eerste elftal. De voorzitter van de club, Joan Laporta, heeft hem na de nederlaag tegen Rayo Vallecano op de hoogte gebracht van de beslissing.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment