KLM moet boete van 127 miljoen euro betalen voor prijsafspraken in vrachtsector

KLM moet boete van 127 miljoen euro betalen voor prijsafspraken in vrachtsector

Nationale luchtvaartmaatschappij KLM heeft een boete van € 127 miljoen gekregen voor het vaststellen van de brandstofprijs en beveiligingskosten in de vrachtsector, die door een Europese rechtbank is bevestigd.

KLM, haar partner Air France en haar dochteronderneming, vrachtvervoerder Martinair, behoorden tot de 11 luchtvaartmaatschappijen die tussen 1999 en 2006 bijna € 790 miljoen werden bestraft voor het vormen van een kartel.

De luchtvaartmaatschappijen, waartoe ook British Airways, SAS en Air Canada behoorden, kregen aanvankelijk in 2010 een boete van de Europese Commissie, maar de boete van bijna 800 miljoen euro werd om technische redenen ingetrokken.

De boete van Martinair werd verlaagd toen in 2017 een nieuwe boete werd opgelegd. Acht van de luchtvaartmaatschappijen beroep ingesteld bij het Gerecht van de Europese Uniemaar dit werd woensdag afgewezen.

Ook Lufthansa en Swiss International Air Lines waren medeplichtig aan het kartel, maar ontsnapten aan een boete omdat ze de misstanden onder de aandacht van de EU brachten.

Partijen hebben twee maanden de tijd om tegen de uitspraak in beroep te gaan bij het Europese Hof van Justitie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment