Klaar voor een ‘gewone’ Koningsdag: 200.000 bezoekers verwacht in Amsterdam

Klaar voor een ‘gewone’ Koningsdag: 200.000 bezoekers verwacht in Amsterdam

Na twee jaar van beperkingen, belooft de viering van Koningsdag dit jaar een ‘terugkeer naar normaal’ te worden, waarbij de spoorwegen, festivalorganisatoren, cafés en bars en koopjesjagers zich allemaal voorbereiden op een succesvol feest.

NS heeft honderden extra arbeidskrachten en schoonmakers ingezet om de treindiensten op peil te houden en meer diensten zullen worden uitgevoerd naar Amsterdam en andere populaire steden.

De NS verwacht dat er die dag 200.000 mensen naar Amsterdam zullen trekken, zegt een woordvoerder nieuwswebsite Nu.nl.

Sinds twee jaar is verkopen op Koningsdag verboden, net als livemuziek – zowel in de hoofdstad als in het hele land.

‘Mensen willen nu weer genieten en onze leden kunnen niet wachten om ze op Koningsnacht (dinsdagavond) en op de dag zelf te verwelkomen’, zegt een woordvoerder van horeca KHN.

Café en bar Koningsdagomzet is ook een goede financiële buffer voor veel eigenaren die de afgelopen twee jaar grotendeels gesloten zijn geweest. ‘In dat opzicht is Koningsdag heel belangrijk voor de sector’, zegt hij.

Slechts één drankje

De gemeente Amsterdam zegt er echter voor te willen zorgen dat mensen niet te veel drinken. Daarom mogen ‘mensen in de binnenstad niet meer dan één alcoholische drank bij zich hebben’, zo luidt het gemeente zegt op haar website.

‘Een barrel of een sixpack telt als meer dan één. Winkels verkopen één fles of blikje per persoon’, staat op de website. Het zei niet welke maatregelen de ambtenaren zullen nemen om overmatig drinken te beteugelen.

Gemeente Amsterdam instructies om te genieten van Koningsdag (Engels)

De politie in de hoofdstad heeft ook gewaarschuwd dat ze streng zullen optreden tegen dronkenschap in boten. Schippers die gedronken hebben, riskeren een boete van maximaal € 1.000.

Ook voor de afzet is het weer gunstig: geen regen en veel zon, en de temperatuur varieert van 11 graden op de Waddeneilanden tot 17 graden in het zuiden.

Voor nieuwkomers in Amsterdam, de Parool heeft vijf routes uitgestippeld te nemen om het meeste uit de vieringen van Koningsdag te halen.

De koninklijke familie zal zelf de dag doorbrengen in Maastricht.

Coronavirus

Vorig jaar hebben zeker 483 mensen het coronavirus opgelopen tijdens de Koningsdag-festiviteiten in Amsterdam, hoewel het werkelijke cijfer waarschijnlijk hoger zou zijn omdat niet iedereen die potentieel drager is, een test heeft gehad, aldus de lokale gezondheidsraad.

Het virus was verspreid over zeker 17 clusters en vier op de vijf besmettingen werden binnenshuis opgepikt. Daarnaast bevond 60% van de besmette personen zich op enig moment van de dag in een grote groep in de binnenstad of een park.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment