Kiezers sceptisch over nieuw kabinet, huisvesting genoemd als meest urgente kwestie

Kiezers sceptisch over nieuw kabinet, huisvesting genoemd als meest urgente kwestie

Slechts een op de drie kiezers heeft vertrouwen in het nieuwe team van ministers en onder aanhangers van de rechtse VVD van Mark Rutte is er slechts een meerderheid voor het nieuwe kabinet. nieuwe peiling van meer dan 2.700 mensen door I&O Research voor omroep NOS.

Daarnaast vindt twee derde van de kiezers dat dit het laatste kabinet moet zijn met Rutte, nu de langst dienende premier van Nederland, aan het roer.

Het nieuwe kabinet is een voortzetting van het vorige kabinet – een combinatie van twee liberale en twee christelijke partijen – zij het met een grotendeels nieuwe line-up van ministers. Slechts acht ministers van het vorige kabinet zitten in de nieuwe opzet en zijn allemaal, behalve Rutte, verhuisd naar een nieuwe afdeling.

Uit het onderzoek bleek dat er twee hoofdredenen zijn waarom tweederde van de bevolking geen vertrouwen heeft in het nieuwe kabinet. Terwijl aanhangers van extreemrechtse partijen en de socialisten het in principe oneens zijn met het beleid, zijn kiezers die dichter bij de vier kabinetspartijen staan ​​sceptisch over de vraag of de nieuwe regering kan breken met het verleden.

Kiezers beschouwen het oplossen van de huisvestingscrisis als het meest urgente probleem waarmee het kabinet wordt geconfronteerd, waarbij 52% het als een belangrijk thema noemt. Gezondheidszorg stond op de tweede plaats en werd door 45% van de respondenten benadrukt. Slechts 28% zei dat klimaatbeheersing een groot probleem was en 22% pakt het coronavirus aan.

De kiezers waren echter positief over het besluit om ministers te benoemen voor specifieke knelpunten, zoals huisvesting, klimaat en armoede.

Ook nieuwkomers in het kabinet kunnen op steun rekenen. Ruim zeven op de tien steunt de benoeming van wetenschapper Robert Dijkgraaf tot onderwijs en ziekenhuischef Ernst Kuipers voor gezondheid.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment