Kiezers gaan naar stembus als 11 gemeenten fuseren tot vier

Kiezers gaan naar stembus als 11 gemeenten fuseren tot vier

Deze week vinden er lokale verkiezingen plaats in 11 gemeenten die in het kader van een herstructurering van de regering worden teruggebracht tot vier.

De grootste fusie vindt plaats in Noordoost-Brabant, waar vijf bestaande gemeenten, waaronder Cuijk en Boxmeer, worden vervangen door het Land van Cuijk, met 90.000 inwoners.

Dertien partijen zijn deelnemen aan de wedstrijd, waarbij PvdA en GroenLinks op een gezamenlijk kaartje staan. Om het risico op besmettingen met het coronavirus te verkleinen, wordt gestemd over drie dagen.

Elders in Brabant fuseren Uden en Landerd tot een nieuwe gemeente, Maashorst. Ook in Noord-Holland ontstaan ​​twee nieuwe gemeenten, waar Pumerend fuseert met Beemster en Langendijk en Heerhugowaard Dijk en Waard worden.

Don Bijl, burgemeester van Purmerend, vertelde NOS: ‘Mensen hebben meer vertrouwen in de lokale politiek: ze zijn goed geïnformeerd en hebben zicht op wat er in hun eigen achtertuin gebeurt. Het is niet verwonderlijk dat bij de laatste verkiezingen een lokale partij de grootste was, niet een landelijke.’

Door de fusie komt het totaal aantal gemeenten in Nederland op 345. De nieuwe gemeenten nemen volgend jaar niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart, wanneer Amsterdam uitbreidt met de forensenstad Weesp.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment