Kerstmis belemmert dit jaar rijker, aangezien werkgevers personeel nastreven

Kerstmis belemmert dit jaar rijker, aangezien werkgevers personeel nastreven

Werkgevers geven meer uit aan traditionele kerstpakket dit jaar, nu de lockdown-maatregelen beginnen te bijten en bedrijven in plaats daarvan kerstfeestgeld in geschenken stoppen.

Dit jaar krijgen zo’n zeven miljoen mensen een traditionele kerstmand, stijgende lijn. De geschatte totale omzet voor dit jaar is € 200 miljoen, aldus sectorexperts.

‘Het is echt te gek dit jaar. We zijn 20% gestegen ten opzichte van vorig jaar, dat ook een topjaar was’, vertelde producent van kerstpakketten Dick Brandwijk aan de omroep ons.

Wilco Jansen van groothandel Sligro zegt dat de toegenomen vraag mede wordt veroorzaakt door de herinvoering van het thuiswerken en de avondlockdown. ‘Bedrijven zien de noodzaak en het effect van aandacht voor het personeel’, zegt hij.

Jansen zei ook dat het huidige personeelstekort een andere reden is voor meer uitbundige eindejaarsgeschenken, aangezien werkgevers hun best doen om het personeel en hun expertise aan boord te houden.

Een andere reden is dat er dit jaar geen kerstfeesten plaatsvinden, waardoor er meer geld in de pot blijft voor kerstpakketten. Vrijgevigheid van werkgevers is verder aangemoedigd door een verhoging van het bedrag dat zij kunnen besteden zonder dat de werknemer belastingplichtig is.

De kerstmand is nog steeds erg populair, zegt Hitachi-manager Rimmert van Luyn tegen de omroep. ‘Het is een gevoelig onderwerp, vergis je niet’, zei hij. ‘Ik heb ooit bij een bedrijf gewerkt waar ze het wilden afschaffen. Als je een opstand wilt, moet je dat doen.’

Volgens Jacqueline Roest van marktleider Makro, die zo’n 1,5 miljoen mandjes verkoopt, is nostalgie een ander belangrijk ingrediënt van de mand van dit jaar. ‘Er zijn veel bordspellen en ze verwijzen naar een veiligere tijd’, zei ze.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment