Kasdoelstelling in 2021 gemist, emissie stijgt met 2,1%: CBS

Kasdoelstelling in 2021 gemist, emissie stijgt met 2,1%: CBS

Nederlandse broeikasgasemissies steeg vorig jaar met 2,1%na een daling van 8,8% in 2020, meldt het CBS woensdag.

De cijfers zijn voorlopig en brengen de uitstoot op 23,9% van de cijfers van 1990, wat onder de ‘Urgenda’-doelstelling van meer dan 25% ligt. De cijfers voor 2020 waren net in lijn met de Urgenda-grens van 25,5%, de CBS zei vorige maand.

In 2019 beval de Hoge Raad Nederland om: vervuiling verminderen met 25% tegen eind 2020, vergeleken met 1990, en meer doen om de gezondheid van zijn mensen te beschermen. De langlopende zaak werd aanhangig gemaakt door klimaatcollectief Urgenda, dat betoogde dat de staat niet genoeg deed om aan de verplichtingen van het akkoord van Parijs te voldoen.

Het CBS laat woensdag weten dat de uitstoot vorig jaar is gestegen door een toename van het gasverbruik, na de koudere eerste helft van het jaar. De uitstoot van broeikasgassen door huizen, scholen, kantoren en ziekenhuizen stegen jaar op jaar met 10%.

Elektriciteitscentrales en landbouw verhoogden ook de uitstoot – met gemiddeld 2%. Door de kille start van het jaar moest vooral de tuinbouwsector meer energie gebruiken om kassen te verwarmen, aldus het CBS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment