Kamminga wint tweede zwemzilver, maar teleurstelling voor roeiers

Kamminga wint tweede zwemzilver, maar teleurstelling voor roeiers

Arno Kamminga viert zijn tweede medaille. Foto: Robin van Lonkhuijsen ANP

Arno Kamminga heeft zijn tweede zilveren zwemmedaille van de Olympische Spelen gewonnen – dit keer op de 200 meter schoolslag. Kamminga, die eerder deze week zilver pakte op de 100 meter, leidde een groot deel van de race, maar eindigde slechts een fractie achter de Australische Izaac Stubblety-Cook.

‘Deze race gaat over acht man en acht mannen kunnen winnen’, vertelde Kamminga na afloop aan verslaggevers. ‘Ik ben heel blij om met zilver naar huis te gaan.

Elders was er teleurstelling voor de Nederlandse roeiers toen Marieke Keijser en Ilse Paulis brons pakten in het lichtgewicht dubbeltwee na bijna de hele race aan de leiding te hebben geleid.

Het Nederlandse duo was op weg naar het derde Nederlandse goud, maar kwam vlak voor de finish na een gemiste slag tot stilstand, waardoor Italië en Frankrijk op voorsprong kwamen.

‘Ik weet niet wat er mis ging, maar wat maakt het uit’, zei Paulis na de wedstrijd tegen verslaggevers. ‘We waren de beste en zo voelt het ook.’

Andere evenementen

Nederlandse hockeysters komen donderdag weer in actie, waarbij de vrouwen het in een herhaling opnemen tegen Groot-Brittannië van de wedstrijd om de gouden medaille in Rio 2016 om 12.00 uur Nederlandse tijd.

Eerder op donderdag kwam het herenteam tot een gelijkspel tegen Groot-Brittannië en gaat het door naar de kwartfinales.

Andere evenementen om in de gaten te houden zijn onder meer BMX-wielrennen, een spectaculaire sport waarin Niek Kimmann, Twan van Gendt en Laura Smulders als serieuze kanshebbers worden gezien. Ze zijn alle drie doorgestoten naar de halve finale.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment