Kamerleden zeggen geen nee, maar niemand is blij met het idee van 2G

Kamerleden zeggen geen nee, maar niemand is blij met het idee van 2G

Ondersteuning voor de plannen van de regering om een ​​2G-systeem in te voeren voor de coronaviruspassen, waardoor mensen die niet zijn gevaccineerd uit sommige situaties zouden worden uitgesloten, blijft onduidelijk, maar parlementsleden sloten het niet helemaal uit tijdens het marathondebat van dinsdag.

Tijdens het debat, dat tot 02.00 uur duurde, werd duidelijk dat geen enkele partij echt 2G wil invoeren, hoewel de regerende VVD en D66 het meest voor zijn. Het is, aldus VVD-Kamerlid Aukje de Vries, een kwestie van de minste van twee kwaden. Het alternatief voor 2G, zei ze, zijn meer maatregelen van het type lockdown en dat zou oneerlijk zijn voor de mensen die worden gevaccineerd.

Andere parlementsleden zeiden te vrezen dat de introductie van 2G de kloof tussen degenen die wel en niet zijn gevaccineerd alleen maar groter zou worden. Ze uitten ook hun twijfels over de impact ervan op het stijgende aantal gevallen van coronavirus, dat dinsdag meer dan 20.000 bedroeg.

De socialisten, GroenLinks en bijna alle kleine oppositiepartijen zeggen tegen het plan te stemmen als de nieuwe wetgeving volgende week aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

Coalitiepartij ChristenUnie zegt principieel bezwaar te hebben tegen het plan omdat het meer deuren sluit voor mensen die niet zijn ingeënt. In plaats daarvan is de partij voorstander van het invoeren van testen voor iedereen, of deze nu gevaccineerd is of niet. Maar de partij heeft niet beslist om de regeringslijn te volgen.

De PvdA en nieuwkomer Volt evenmin, al hebben beide bedenkingen.

Evenementen en cafés

Het kabinet wil de mogelijkheid hebben om de toegang tot bepaalde locaties – zoals evenementen en cafés – te beperken tot mensen die zijn ingeënt of hersteld van het coronavirus. De aanvraag zou ‘zo beperkt mogelijk’ zijn en nooit gelden voor mensen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge tijdens het debat.

Mensen die niet zijn gevaccineerd, zei hij, lopen nu het grootste risico om het coronavirus te ontwikkelen, ernstig ziek te worden en het te verspreiden. ‘De keuze is grenzen voor iedereen of dingen laten doorgaan voor mensen die het minste risico lopen’, zegt De Jonge.

Kamerleden stemmen volgende week over de plannen en de wetgeving moet dan naar de Eerste Kamer, waar het kabinet geen meerderheid heeft.

Uit een peiling van de NOS eerder deze week bleek dat 55% van de bevolking achter het 2G-plan stond, en 31% was tegen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment