Kamerleden willen meer compensatie voor gezinnen met lage inkomens

Kamerleden willen meer compensatie voor gezinnen met lage inkomens

Een meerderheid van de parlementsleden heeft de regering opgeroepen meer te doen om mensen te compenseren voor hoge energieprijzen, en pleit ook voor een verhoging van de belastingvrije vergoeding voor het rijden naar het werk.

De oproepen werden gedaan tijdens het debat van dinsdag over koopkrachtbehoud, gezien de forse stijging van de inflatie in de afgelopen maanden en de vrees voor meer.

Op dit moment kunnen werknemers 19 cent per kilometer belastingvrij reizen voor werkgerelateerd reizen en dat gaat in 2024 omhoog. Maar nu willen de vier coalitiepartijen, de PvdA en de rechtse oppositie dat dit naar voren komt vanwege de scherpe stijging van de brandstofprijzen.

De parlementsleden willen ook dat de regering onderzoekt naar het geven van meer mensen tot € 800 om hen te compenseren voor de stijgende energierekeningen. De uitkeringen worden momenteel gedaan aan zo’n 800.000 huishoudens met een bruto-inkomen tot € 2.200 voor een stel en € 1.400 per maand voor een alleenstaande.

Kamerleden willen de inkomenseis verhogen van 120% van het sociaal minimum naar 130%.

De ministers zullen later op woensdag reageren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment