Kamerleden stemmen om Thierry Baudet te berispen voor het niet aangeven van externe inkomsten

Kamerleden stemmen om Thierry Baudet te berispen voor het niet aangeven van externe inkomsten

Het extreemrechtse parlementslid Thierry Baudet heeft een formele berisping gekregen van het parlement voor het niet aangeven van inkomsten uit zijn externe belangen, hoewel hij dit volgens de parlementaire regels wel moet doen.

De sanctie werd vorige week aanbevolen door de integriteitscommissie van het parlement.

Baudet zou 85.000 euro hebben verdiend met de verkoop van zijn boeken en zijn baan als directeur van zijn eigen uitgeverij THPB Media. Ook verdiende hij geld aan zijn rol als bestuurslid bij Forum voor Democratie BV, een besloten vennootschap met uiteenlopende commerciële belangen.

Hij heeft echter geweigerd zijn inkomen op te nemen in het register van ledenbelangen, dat is opgericht om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen, in lijn met de gedragscode van de Kamerleden.

Als Baudet blijft weigeren zijn bijverdienste openbaar te maken, kan hij een maand uit het parlement worden geschorst.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment