Kamerleden stemmen om huisartsen abortuspillen voor te laten schrijven

Kamerleden stemmen om huisartsen abortuspillen voor te laten schrijven

Zoals verwacht hebben Kamerleden vóór een motie gestemd om huisartsen abortuspillen voor te laten schrijven.

De wetgeving is opgesteld door de PvdA en GroenLinks om de drempel te verlagen voor vrouwen die een einde willen maken aan ongewenste zwangerschappen.

Op dit moment moet iedereen die het medicijn nodig heeft om een ​​zwangerschap in de eerste negen weken af ​​te breken, naar een abortuskliniek. Jaarlijks vinden in Nederland zo’n 30.000 abortussen plaats, waarbij in 31% van de gevallen pillen worden gebruikt.

De landelijke vereniging van abortusartsen NGvA juicht het plan voorzichtig toe, maar zei dat er een risico bestond dat sommige huisartsen zouden proberen zich te bemoeien met de wensen van hun patiënten.

De verhuizing, indien aangenomen in de Eerste Kamer van het parlement, zal de tweede grote wijziging van de abortuswetten in een paar weken zijn. Vorige maand stemde een grote meerderheid van de parlementsleden voor ontwerpwetgeving die de wachttijd van vijf dagen voor abortus opheft.

De wachttijd geldt momenteel voor alle vrouwen die meer dan 16 dagen zwanger zijn en een zwangerschapsafbreking willen. Het werd opgenomen in de Nederlandse abortuswet toen de praktijk begin jaren tachtig legaal werd en is sindsdien controversieel.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment