Kamerleden stemmen in met nieuwe taalregels na ruzies over bedreigend gedrag

Kamerleden stemmen in met nieuwe taalregels na ruzies over bedreigend gedrag

Kamerleden hebben ermee ingestemd om van intimidatie en bedreigingen jegens collega-parlementsleden een formele reden te maken om de dader te verbieden deel te nemen aan debatten.

De nieuwe regels zijn naar voren gebracht door kamervoorzitter Vera Bergkamp, ​​die zwaar bekritiseerd eerder dit jaar omdat hij parlementsleden die tijdens debatten anderen bedreigden of beledigden, niet aan de lijn hield.

Tijdens het debat van woensdag over de nieuwe regels drongen Kamerleden uit het hele politieke spectrum er bij Bergkamp op aan om vaker in te grijpen, zolang de vrijheid van meningsuiting voorop blijft staan.

‘Vrijheid van meningsuiting heeft niets te maken met mensen beledigen’, zei Bergkamp. ‘Het zijn beledigingen en het verspreiden van films over bepaalde parlementsleden, zoals sommige partijen doen, wat de vrijheid van meningsuiting verstikt. Kamerleden hebben privé tegen mij gezegd dat ze sommige dingen niet meer durven te zeggen.’

De extreemrechtse PVV deed niet mee aan de discussie over de nieuwe regels of het debat. Zijn leider Geert Wilders was bekritiseerd voor de taal die hij eerder dit jaar tegen twee moslimparlementsleden gebruikte.

Ook het extreemrechtse Forum voor Democratie ligt onder vuur na zijn Kamerleden bedreigden anderen met ‘tribunalen’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment