Kamerleden pleiten voor stopzetting van advertenties voor online goksites

Kamerleden pleiten voor stopzetting van advertenties voor online goksites

Parlementsleden roepen op om een ​​einde te maken aan de reclame voor online gokken, met het argument dat de toename van televisie-, radio- en online-advertenties sinds de legalisering de verslaving doet toenemen en financiële problemen veroorzaakt.

Nederland legaliseerde online gokken op 1 oktober door licenties te verlenen aan 10 bedrijven, waaronder twee in handen van de staat.

Sindsdien zijn ‘s avonds televisie en online reclameslots volgepropt met advertenties die de potentie om te winnen verheerlijken, en met beroemdheden, waaronder voetballer Wesley Sneijder en politievrouw die tv-presentator is geworden Ellie Lust.

Een door de socialisten opgestelde motie riep op tot een verbod op ‘ongerichte advertenties voor risicovolle kansspelen’ en werd gesteund door zowel de twee christelijke coalitiepartijen als een groot deel van de oppositie.

Minister Sander Dekker van Justitie had Kamerleden opgeroepen de motie niet te steunen, omdat het te vroeg was, maar hij heeft gokbedrijven gevraagd hun reclame af te zwakken.

Het is nog niet duidelijk wat Dekker met de motie gaat doen en welke lijn het volgende kabinet zal uitgaan.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment