Kamerleden debatteren over het terugbrengen van de ‘thuiswerk’-regel nadat het aantal infecties is gestegen

Kamerleden debatteren over het terugbrengen van de ‘thuiswerk’-regel nadat het aantal infecties is gestegen

Parlementsleden zullen overwegen om de ‘werk vanuit huis’-regel opnieuw in te voeren wanneer het parlement opnieuw bijeenkomt om te debatteren over de toename van het aantal gevallen van coronavirus sinds de beperkingen op 26 juni werden versoepeld.

De vertrekkende coalitiepartner D66 zal naar verwachting voorstellen om de regel te herstellen, die twee weken geleden na 18 maanden werd geschrapt toen het aantal besmettingen daalde tot ongeveer 500 per dag.

Maar nu er gemiddeld meer dan 7.000 besmettingen zijn en bijna 15% van de tests een positief resultaat geeft, roepen Kamerleden de regering op om de regels weer verder aan te scherpen. De linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks staan ​​allemaal achter het standpunt van D66.

Ministers hebben toegegeven dat ze te haastig waren met het versoepelen van de coronavirusregels, net toen de meer besmettelijke Delta-variant de dominante stam werd en de meeste mensen, met name de leeftijdsgroep onder de 40 jaar, nog steeds niet volledig zijn gevaccineerd.

Ongeveer 40% van de recente infecties is terug te voeren op locaties zoals bars en nachtclubs, die op 26 juni heropend zijn onder het ‘test for entry’-systeem, dat nu is opgeschort tot half augustus.

PvdA-Kamerlid Attje Chick vertelde RTL Nieuws dat oppositiepartijen de regering waarschuwden om de beperkingen niet zo snel terug te schroeven toen ze medio juni werden aangekondigd.

‘We waren erg kritisch. Het was allemaal te snel en te breed. Waarom hebben we alle maatregelen zoals thuiswerken, nachtclubs en mondkapjes tegelijk opgeheven? Waarom niet een vinger aan de pols houden en geleidelijk loslaten?’

Kuiken zei ook dat gezichtsmaskers opnieuw moeten worden geïntroduceerd op drukke plaatsen zoals ziekenhuizen waar kwetsbare mensen zich vaker bevinden. ‘En het kabinet zou de Tweede Kamer wekelijks moeten informeren over de ontwikkelingen rondom het virus.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment