Kamerleden debatteren over 2G-passysteem voor coronavirus, steun voor nieuwe strategie is onduidelijk

Kamerleden debatteren over 2G-passysteem voor coronavirus, steun voor nieuwe strategie is onduidelijk

Kamerleden debatteren vandaag over de plannen van de regering om bedrijven en cafés toe te staan ​​het zogenaamde 2G-systeem in te voeren, zodat alleen mensen worden toegelaten die ofwel volledig zijn ingeënt of recentelijk het coronavirus hebben gehad.

De huidige ‘gedeeltelijke afsluiting’, die zaterdag van kracht werd, zou de toename van nieuwe gevallen van coronavirus moeten onderdrukken in afwachting van het bredere gebruik van coronaviruspassen en de introductie van het 2G-systeem op vrijwillige basis.

De nieuwe maatregel zou een wetswijziging vereisen, en hoewel de voorbereidingen zijn begonnen, is het onduidelijk of er in het parlement een meerderheid is voor de stap.

Zo zegt ChristenUnie, een van de huidige coalitiepartners, voorstander te zijn van een 1G-systeem, waarbij alleen mensen die zijn getest toegang krijgen tot evenementen. De partij is zeer kritisch over het uitsluiten van mensen die niet zijn ingeënt.

Tegelijkertijd is de oppositie Partij van de Arbeid (PvdA) open voor het idee van 2G, maar is nog niet tot een definitieve conclusie gekomen.

‘Ik wil een open geest houden’, zegt Kamerlid Aatje Kuiken tegen de Volkskrant. ‘Maar ik zie ons geen 2G introduceren in essentiële winkels en diensten, zoals supermarkten, overheidsgebouwen en op het werk.’

Het debat begint om 15.00 uur.

Opleiding

Ondertussen zeggen universiteiten en hogescholen, die sinds maandag gedwongen zijn het aantal collegezalen weer te beperken tot 75, tegen de introductie van coronaviruspassen in het hoger onderwijs.

Je kunt studenten de toegang tot onderwijs niet ontzeggen op basis van hun vaccinatiestatus, zo citeert de universiteitsvereniging VNSU het NRC.

Het ministerie van Onderwijs zegt dat de verhuizing een ‘laatste redmiddel’ zou zijn. Volgens studentenvereniging LSVB is zo’n 90% van de studenten ingeënt.

In de hele EU worstelen landen met de stijging van het aantal gevallen van coronavirus, zelfs in landen met een hoge vaccinatiegraad.

In Duitsland heeft het 2G-systeem in sommige staten gewerkt en het werd vorige week in heel Oostenrijk geïntroduceerd. Oostenrijk heeft ook een lockdown ingevoerd voor mensen die niet zijn ingeënt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment