Kabinetpolitie dreigt toekomstige generaties op te zadelen met schulden: CPB

Kabinetpolitie dreigt toekomstige generaties op te zadelen met schulden: CPB

De nieuwe Nederlandse regering dreigt toekomstige generaties met enorme schulden op te zadelen vanwege haar uitgavenplannen, macro-economisch planbureau CPB zei dinsdag.

Het is ‘niet aannemelijk’ om te zeggen dat miljarden uitgeven aan het oplossen van klimaat en stikstof eenmalige kosten zijn, aldus het adviesorgaan. En dat betekent dat de overheidsfinanciën slechter zullen zijn dan voorspeld, waardoor de financiële last voor toekomstige generaties aanzienlijk zal toenemen.

Op basis van deze aanname schat het CPB de staatsschuld in 2060 op 92% van het bbp, tegen de huidige rente, ruim boven de 56% die het bureau voor 2025 voorspelt.

Het CPB wijst erop dat zijn berekeningen slechts voorlopig zijn, omdat een aantal plannen van het nieuwe kabinet nog moet worden uitgewerkt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment