Kabinet werkt aan meerjarenplan leven met coronavirus: Telegraaf

Kabinet werkt aan meerjarenplan leven met coronavirus: Telegraaf

Het kabinet werkt samen met een groep van 150 mensen uit de cultuur, sport, horeca en andere sectoren aan een meerjarenplan om te leven met het coronavirus, de Telegraaf zei donderdag.

De boodschap, aldus de krant, is dat het nu ‘aan de Nederlanders’ is, en dat iedereen zal moeten leren zich aan te passen aan het virus. Dat betekent, aldus de krant, familiereünies in de zomer, rustige theatershows in de winter en onderwijs thuis tijdens lockdowns.

Bronnen in Den Haag vertelden de krant dat de hele samenleving, niet alleen ziekenhuizen en bedrijfseigenaren, zal moeten leren zich aan te passen. Het streven is om het meerjarenplan eind januari af te ronden.

Deze week zijn 150 mensen uit alle geledingen van de samenleving uitgenodigd om deel te nemen aan brainstormsessies, in een uitnodiging die op LinkedIn circuleert als ‘creatieve en kritische geesten’.

De bronnen suggereren dat het plan zal worden gecombineerd met een herziening van de gezondheidszorgaanpak die ook aan de gang is. Het zal zich concentreren op drie hoofdgebieden: de basisregels zoals het niet schudden van handen; wintermaatregelen en noodmaatregelen voor als het mis gaat.

Concreet betekent dit dat we het normaal moeten gaan vinden om op school en in de trein een mondkapje te dragen, aldus de krant.

Een woordvoerder van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft bevestigd dat een ‘aparte werkgroep’ zich bezighoudt met de gevolgen van het coronavirus voor de samenleving, maar dat er ‘geen harde scheiding is tussen zorg en economie’, aldus de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment