Kabinet verhoogt geld voor aardbevingsslachtoffers Groningen na chaos

Kabinet verhoogt geld voor aardbevingsslachtoffers Groningen na chaos

Het kabinet heeft ingestemd met een extra toewijzing van € 250 miljoen voor het verbeteren van woningen in delen van Groningen die zijn getroffen door aardbevingen, nadat het oorspronkelijke fonds van € 220 miljoen op de eerste dag na een stortvloed aan aanvragen opdroogde.

Lange rijen stonden maandag in steden en dorpen in de noordelijke provincie bij gemeentekantoren waar mensen tot 10.000 euro per huishouden konden claimen voor renovaties.

Hans Vijlbrief, de staatssecretaris die belast is met het oplossen van de Groningse gasproblematiek, vertelde de parlementsleden vrijdag dat door de nieuwe toewijzing van geld iedereen die recht heeft op de subsidie ​​een claim kan indienen.

‘Ik heb echt spijt van de gang van zaken en heb maandag gezegd dat ik mijn best zal doen om het op te lossen’, aldus Vijlbrief.

Het geld is bedoeld om mensen in de noordelijke provincie te helpen hun huizen te verbeteren, waarvan er veel zijn beschadigd door grondbewegingen als gevolg van 50 jaar gaswinning in het Slochteren-gasveld.

In de noordelijke provincie wordt de productie afgebouwd, maar vorige week kregen de bewoners een nieuwe slag te verwerken toen de regering zei dat er in 2022 7,6 miljard kubieke meter moest worden gewonnen, twee keer zoveel als verwacht.

export

Veel extra gas wordt geëxporteerd naar Duitsland, waar zo’n vijf miljoen huishoudens zijn aangesloten op het Groningse gasnet, nadat maatregelen om de energie-efficiëntie over de grens te verbeteren niet voldeden aan de verwachtingen.

Provinciale Staten van Groningen heeft er bij de regering op aangedrongen een besluit om de geproduceerde hoeveelheid gas in 2022 te verdubbelen, terug te draaien.

Ook de commissaris van de koning van Groningen, René Paas, heeft excuses aangeboden voor de afhandeling van de subsidieregeling en overweegt om de regering voor de rechter te dagen als deze doorzet met meer gaswinning.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment