Kabinet stelt nieuwe rol ‘MeToo’ regeringscommissaris in

Kabinet stelt nieuwe rol ‘MeToo’ regeringscommissaris in

Sociaal Economische Raad-voorzitter Mariëtte Hamer neemt de nieuw gecreëerde rol van regeringscommissaris voor de bestrijding van ongewenst gedrag en seksueel geweld.

‘Recente incidenten in de sport- en televisiewereld laten zien dat er in Nederland nog steeds behoefte is aan een MeToo-beweging. Het moment is aangebroken om een ​​doorbraak te forceren’, zei minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf, verwijzend naar de recente onthullingen rondom De stem van Holland talentenjacht en zondag schok ontslag van Ajax-directeur Marc Overmars voor cyberflitsend vrouwelijk personeel.

Dijkgraaf zei dat dergelijke incidenten bij elke organisatie kunnen voorkomen en dat het bewustzijn hiervan alleen kan groeien door het probleem actief te bespreken.

Hamer, Dijkgraaf en minister van Sociale Zaken Karien van Gennip hebben de opdracht om een ​​nationaal actieplan op te stellen om ongewenst gedrag en seksueel geweld tegen te gaan en een veilige cultuur te bevorderen.

Hamer is sinds 2014 voorzitter van de SER en zal in april de functie neerleggen. Haar eigen partij, de PvdA, is momenteel verwikkeld in een #MeToo-zaak waarbij parlementslid Gijs van Dijk dinsdag opstapte na beschuldigingen van ongepast gedrag.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment