Kabinet overweegt vuurwerkverbod voor nieuwjaar om ziekenhuizen te redden

Kabinet overweegt vuurwerkverbod voor nieuwjaar om ziekenhuizen te redden

Nieuwjaarsvuurwerk zou voor het tweede jaar op rij verboden kunnen worden nadat het kabinet het Outbreak Management Team om advies had gevraagd over de veiligheidsimplicaties.

Het kabinet kondigde op 8 november vorig jaar aan dat vuurwerk niet zou worden toegestaan ​​om overbelasting van de zorg te voorkomen.

Het aantal behandelde verwondingen op de Spoedeisende Hulp was afgelopen nieuwjaar 75% lager, zegt Tjeerd de Faber, voorzitter van de Nederlandse Oogheelkundige Gemeenschap, vertelde RTL Nieuws. ‘Het medische bewijs heeft aangetoond dat een verbod werkt’, zei hij.

Ook FNV Zorg en Welzijn, de zorgtak van de grootste Nederlandse vakbond, riep de overheid, gemeenten en burgers op om hun verantwoordelijkheid te nemen tijdens Nieuwjaar, de drukste periode van het jaar voor de hulpdiensten.

‘De druk op het ziekenhuispersoneel is nu al immens. Het is spelen met vuur om door onverantwoord gedrag meer van deze zorgverleners te eisen’, aldus een woordvoerder.

De overheid heeft eerder in 2020 de regels voor vuurwerk aangescherpt om de gevaarlijkste soorten, waaronder raketten en voetzoekers, te verbieden. In 2019 gingen bijna 1.300 mensen naar het ziekenhuis of hun huisarts met vuurwerkgerelateerd letsel op nieuwjaarsdag.

Leo Goeneveld van brancheorganisatie BPN stelt dat de nieuwe regels een totaalverbod overbodig maken. ‘Alles wat we nu hebben is siervuurwerk dat veilig is als het goed wordt gebruikt.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment