Kabinet overweegt meer maatregelen om golf Covid-gevallen te stoppen

Kabinet overweegt meer maatregelen om golf Covid-gevallen te stoppen

Wachten op ‘test voor toegang’. Foto: S Boztas

Het kabinet overweegt enkele maatregelen terug te nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan na een golf van gevallen sinds de opheffing van de beperkingen op 26 juni.

De komende dagen zal blijken of aanscherping van de regels gerechtvaardigd is, afhankelijk van wat er met de cijfers gebeurt, vertelde minister van Volksgezondheid Ferd Grapperhaus dinsdag aan verslaggevers.

Hoewel hij geen details geeft, waarschuwde hij dat café- en bareigenaren betere controles moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat klanten zich aan de regels houden en hun eigen controle moeten verbeteren als ze deel uitmaken van het ‘test voor toegang’-systeem.

Inrichtingen die alleen mensen toelaten met een negatieve coronavirustest of die volledig zijn ingeënt, kunnen de 1,5 meter-regel schrappen, maar blijft wel gelden in bars en restaurants die dat niet doen.

Het RIVM zei dinsdag dat bijna een op de vijf van de nieuwe besmettingen te herleiden is tot een café, bar of club en dat ruim 60% van de gevallen onder de dertigers is.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dinsdag dat hij vanwege de toename van het aantal gevallen nu een wachttijd van 14 dagen zal invoeren tussen vaccinatie en goedkeuring om de test bij te wonen. Die wordt op 10 juli ingebracht, zodat IT-experts genoeg tijd hebben om de nodige veranderingen door te voeren.

In de tussentijd moeten mensen die net zijn ingeënt extra voorzichtig zijn, zegt De Jonge.

Hoewel er in Nederland 17 miljoen vaccinaties zijn ingesteld, is slechts 38% van de bevolking volledig gevaccineerd, meldt het Financieele Dagblad woensdag.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment