Kabinet onthult nieuwe coronavirusstrategie, meer nadruk op normaal leven

Kabinet onthult nieuwe coronavirusstrategie, meer nadruk op normaal leven

De strategie van het nieuwe kabinet om het coronavirus aan te pakken is gebaseerd op het zo normaal mogelijk laten functioneren van de samenleving, zegt minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers tegen parlementariërs. in een briefing.

Het beleid heeft twee gelijke doelen: zorgen voor een bloeiende sociale en economische continuïteit en de zorg voor iedereen toegankelijk houden, aldus Kuipers.

De nieuwe strategie is een verandering ten opzichte van die van de vorige regering, die zich richtte op specifieke doelen, zoals het beschermen van mensen in kwetsbare gezondheid en het bewaken van de druk op de gezondheidszorg.

‘Het beleid zal niet langer afhangen van de druk op het zorgstelsel, maar van het bredere perspectief, zowel vanuit de sociale en sociaaleconomische kant als van de zorg’, zegt Kuipers.

‘We gaan van het uitbannen van risico’s naar het beheersen ervan, zodat we een normaler leven kunnen leiden.’

Die aanpak vraagt ​​volgens hem om scherpe keuzes en een andere belangenafweging. ‘En ook hier moeten de maatregelen proportioneel zijn en de grondrechten zo min mogelijk beperken’, zei hij.

Dit betekent dat op termijn de overheidsfinanciering voor door de pandemie getroffen bedrijven wordt afgebouwd en het coronavirus als een normaal ondernemersrisico wordt gezien.

‘Kuipers zegt dat de economie een van de belangrijkste elementen zal zijn’, zegt BNR-radiocommentator Kees Dorresteijn. ‘Dat is enorm belangrijk voor het bedrijfsleven, want alles open houden is dan een hoofddoel.’

De coronaviruspas blijft een hulpmiddel, maar over het gebruik ervan wordt goed nagedacht. Het testen wordt ook allemaal belangrijk en de testcentra blijven open, aldus Kuipers. De regering onderzoekt ook een nieuwe boostervaccinatie.

persconferentie

De brief van Kuipers valt samen met het nieuws dat premier Mark Rutte dat gaat doen niet op de persconferentie van dinsdag zijn. Hoewel hij die avond een debat in de senaat bijwoont, heeft Rutte ook gezegd dat de huidige cijfers niet zo slecht zijn als vroeger.

‘Als het echt slecht zou gaan, zou het minder makkelijk zijn om weg te blijven’, zei hij.

Het is nog niet duidelijk welke maatregelen volgende week worden versoepeld, maar Menno de Jong, lid van het Outbreak Management Team van de regering, zegt tegen de Amsterdamse omroep AT5 dat de openingstijden mogelijk worden verlengd en mogelijk meer mensen culturele evenementen kunnen bijwonen.

Het OMT komt vrijdag bijeen om de huidige situatie te bespreken en het kabinet komt dan voorafgaand aan de persconferentie bijeen om het definitieve besluit te nemen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment