Kabinet komt koopkracht tegen, belooft minister

Kabinet komt koopkracht tegen, belooft minister

Het kabinet zal dit jaar actie ondernemen om de koopkracht van gezinnen met een laag inkomen te herstellen, zei minister van Sociale Zaken Karien van Gennip woensdag.

De minister maakte de opmerkingen na de publicatie van nieuwe prognoses die suggereren: koopkracht krimpt met 2,7% dit jaar, grotendeels als gevolg van hogere energieprijzen.

‘Het is hoogst ongebruikelijk om gedurende het jaar iets te doen om de koopkracht te vergroten, maar het zijn ongebruikelijke tijden’, zegt Van Gennip. ‘De wereld is de afgelopen twee weken erg veranderd.’

Van Gennip gaf geen commentaar op hoe de koopkracht zou worden verbeterd, maar premier Mark Rutte had dinsdag gezegd dat er ‘geen taboes’ waren.

Wel benadrukte ze dat niet iedereen er baat bij heeft. ‘Als land zijn we collectief armer door de hoge energieprijzen. Dat betekent dat we samen minder te besteden hebben’, zegt ze.

Er wordt nu gewerkt aan de ontwikkeling van een strategie die op zeer korte termijn aan het parlement zal worden voorgelegd, aldus de minister. Nieuwswebsite Nu.nl suggereert dat de nieuwe aanpak zou kunnen worden opgenomen in het financiële voorjaarsoverzicht van de regering, dat in april of mei wordt verwacht.

Kamerleden uit het hele politieke spectrum hebben het kabinet opgeroepen actie te ondernemen om arme gezinnen te helpen die nu worden geconfronteerd met stijgende energierekeningen en brandstofprijzen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment