Justitieminister Sander Dekker buigt zich na negen jaar kabinet

Justitieminister Sander Dekker buigt zich na negen jaar kabinet

Minister van Justitie Sander Dekker zal geen deel uitmaken van het nieuwe kabinet, zegt de VVD-aanhanger tegen de Telegraaf in een interview.

Dekker, wiens focus ligt op rechtsbescherming en gevangenissen, vertelde de krant dat het tijd is om iets anders te doen, hoewel zijn hart ‘bij de publieke sector blijft’.

Als minister was hij belast met de hervorming van het rechtsbijstandstelsel, een rol die genereerde kritiek van alle kanten in het debat. Meer recent presenteerde hij plannen om mensen die beschuldigd worden van zeer ernstige misdrijven toe te staan rechtszittingen bijwonen via videolink kosten te besparen en het risico op ontsnappingen te verkleinen.

Vorige week bleek dat minister van Onderwijs Arie Slob en staatssecretaris Paul Blokhuis, die beiden junior coalitiepartner ChristenUnie vertegenwoordigen, geen deel gaan uitmaken van het vierde kabinet onder leiding van Mark Rutte.

Dekker was ook onderminister van Onderwijs in het tweede kabinet onder leiding van Rutte en nam de benoeming in november 2012 op zich.

Rutte stelt momenteel een team van 29 ministers en staatssecretarissen samen, nadat de vier partijen die het volgende kabinet vormen kort voor de kerstvakantie hun akkoord bereikten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment