Just Eat Takeaway boekt verlies van € 1 miljard, maar is ‘goed op weg naar winstgevendheid’

Just Eat Takeaway boekt verlies van € 1 miljard, maar is ‘goed op weg naar winstgevendheid’

De Nederlandse maaltijdbezorgservice Just Eat Takeaway boekte een verlies van € 1 miljard in 2021, vergeleken met een verlies van € 151 miljoen in het voorgaande jaar, na grote investeringen in het VK en uitgaven van € 350 miljoen aan overnamegerelateerde kosten.

De omzet steeg echter met 33% tot € 823 miljoen, omdat het coronavirus meer mensen aanmoedigde om thuis te eten en het bedrijf zich naar nieuwe gebieden verspreidde.

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf trekt zich terug uit de Noorse en Portugese markten om ‘zich te concentreren op leidende posities’. Naar verwachting beëindigt het ook zijn Nasdaq-notering op 11 maart.

Oprichter Jitse Groen zei in een conference call dat het bedrijf goed op weg is naar winstgevendheid en dat de grote verliezen nu tot het verleden behoren.

Aandeelhouders reageerden enthousiast op de cijfers en de koers van het aandeel steeg in de vroege handel met 7%.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment