Journalist Peter R de Vries overleden in ziekenhuis na doodgeschoten op straat

Journalist Peter R de Vries overleden in ziekenhuis na doodgeschoten op straat

Bloemen gelegd op de plek waar Peter R. de Vries is neergeschoten. Foto: ANP/HH/Robin Utrecht

Onderzoeksjournalist Peter R. de Vries is in het ziekenhuis overleden, negen dagen nadat hij in Amsterdam op straat was doodgeschoten.

De familie van de 64-jarige zei dat ze ‘onmetelijk trots, maar ook ontroostbaar’ waren. bevestigde zijn dood in een verklaring op donderdag.

De Vries werd op 6 juli van dichtbij in het hoofd geschoten in de Lange Leidsedwarssstraat in Amsterdam, net nadat hij rond 19.30 uur een televisiestudio had verlaten.

Hij was een van de meest vooraanstaande journalisten van Nederland, bekend van zijn werk aan spraakmakende misdaden zoals de ontvoering van Freddy Heineken in de jaren tachtig en de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Natalee Holloway op Aruba.

Meer recentelijk had hij ermee ingestemd Nabil B. te vertegenwoordigen, een kroongetuige in een grootschalig proces dat bekend staat als de Marengo-zaak. Veel commentatoren zeiden dat zijn moord op klaarlichte dag vergelijkbaar was met andere moorden die werden bevolen door de hoofdverdachte in de zaak, Ridouan Taghi.

Twee gearresteerd

Binnen een uur na de schietpartij zijn twee mannen aangehouden nadat ze waren gestopt in een auto op de A4. De Poolse Kamil E., die onlangs naar Gelderland verhuisde, en de Rotterdammer Delano G., die ervan wordt verdacht de schutter te zijn, verschenen vrijdag voor de rechter.

De familie van G vertelde de Telegraaf deze week hij was betrokken geraakt bij de zogenaamde ‘Mocro’ drugsbendes in Nieuwegein, Vianen en Tiel. Hij zou een neef zijn van Joey W., of Jaouad, een ander Taghi-bendelid dat 13 jaar in de gevangenis zit omdat hij lid was van een ‘hit squad’.

Taghi, 43, is een van 17 mensen staan ​​momenteel terecht in Amsterdam beschuldigd van het bestellen van zes moorden en nog eens zeven poging tot moord tussen 2015 en 2017. Hij wordt ook verdacht van het bestellen van de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum op zijn stoep in september 2019.

Wiersum trad op voor Nabil B. in de Marengo-zaak, hoewel zijn moord geen onderdeel uitmaakt van het proces. Twee mannen verscheen eerder deze week voor de rechtbank beschuldigd van het plegen van de moord.

De Vries had na Wiersums dood een aanbod tot persoonlijke beveiliging geweigerd, omdat hij voor informatie afhankelijk was van zijn contacten in de onderwereld.

Taghi’s advocaat, Inez Weski, heeft ontkend dat de zaken met elkaar te maken hebben en viel de berichtgeving in de media over de schietpartij op De Vries aan, volhoudend dat er geen bewijs was dat haar cliënt erbij betrokken was.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment