Journalist Peter R de Vries ‘gewond bij schietpartij in Amsterdam’

Journalist Peter R de Vries ‘gewond bij schietpartij in Amsterdam’

Peter R. de Vries in tv-programma De Wereld Draait Door

Het slachtoffer van een vuurwapenaanval in het centrum van Amsterdam dinsdagavond is door Nederlandse media genoemd als misdaadjournalist Peter R. de Vries.

De politie bevestigde dat de schietpartij om 19.45 uur plaatsvond in de Lange Leidsedwarsstraat, die parallel loopt aan de Prinsengracht, maar noemde het slachtoffer niet.

De Paroolkrant en shockblog GeenStijl meldden binnen een half uur dat het slachtoffer de 64-jarige De Vries was, die begin jaren tachtig naam maakte door te schrijven over de Amsterdamse onderwereld en de ontvoering van Freddy Heineken.

De Vries kreeg later ruzie met misdaadbaas Willem Holleeder nadat hij meewerkte aan een verfilming van de ontvoering.

De schietpartij vond plaats enkele minuten nadat de journalist de studio’s van RTL had verlaten, waar hij te zien was in het tv-roddelprogramma RTL Boulevard.

Het Parool zegt dat De Vries zwaargewond is geraakt bij de schietpartij en naar het ziekenhuis is gebracht. GeenStijl meldde dat hij in het hoofd was geschoten.

De politie beschreef de vermoedelijke schutter als een man met een lichte bouw en een lichte huidskleur, gekleed in een donkergroene jas en een zwarte pet. Ze waarschuwden iedereen die de man ziet hem niet te benaderen en 0800 0811 te bellen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment