Joodse groepen dagen Baudet voor de rechter wegens Holocaust Covid-vergelijking

Joodse groepen dagen Baudet voor de rechter wegens Holocaust Covid-vergelijking

Joodse organisaties in Nederland dagen de leider van een Nederlandse extreemrechtse partij voor de rechter omdat hij de huidige coronavirusregels vergelijkt met de Holocaust.

Thierry Baudet, oprichter van Forum voor Democratie, heeft de vergelijking herhaaldelijk in het openbaar gemaakt en dit is volgens de organisaties ‘ernstig beledigend en onnodig kwetsend voor de vermoorde slachtoffers, nabestaanden en nabestaanden’.

De organisaties willen dat Baudet alle posts op sociale media verwijdert die de vergelijking maken en een verbod op het gebruik van beelden uit de Holocaust in het debat over de maatregelen tegen het coronavirus. Voor elke dag dat hij zich niet aan de regels houdt, riskeert hij een boete van 25.000 euro, stellen de organisaties.

De organisaties belichten drie uitspraken van Baudet. In een daarvan zei hij dat ‘de niet-gevaccineerden de nieuwe joden zijn, zij die wegkijken de nieuwe nazi’s’. Ook maakte hij een vergelijking tussen kinderen die niet naar een sinterklaasfeest konden omdat ze niet waren ingeënt en een jongen met een davidster op zijn rug in het getto van Lodz.

Bij het derde incident zei hij dat het ‘totaal ironisch’ was dat het voormalige concentratiekamp Buchewald speciale maatregelen nam voor niet-gevaccineerden. ‘Hoe kunnen ze nog steeds niet zien dat de geschiedenis zich herhaalt?’ zei Baudet.

Het recht op vrijheid van meningsuiting rechtvaardigt het handelen van Baudet niet, aldus de organisaties in een persverklaring. ‘In Nederland is het iedereen vrij om zich tegen de coronaregels te verzetten, maar niet met zulke uitspraken.’

De zaak wordt op 15 december behandeld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment