Joodse groepen bekritiseren Nederlandse extreemrechtse parlementsleden tijdens de Tweede Wereldoorlog

Joodse groepen bekritiseren Nederlandse extreemrechtse parlementsleden tijdens de Tweede Wereldoorlog

Joodse organisaties hebben opnieuw boos gereageerd op opmerkingen van extreemrechts parlementslid Thierry Baudet waarin hij zei dat Joden de Tweede Wereldoorlog ‘niet kunnen claimen’.

‘De Tweede Wereldoorlog is niet in handen van een specifieke groep’, zei Baudet woensdag in de Tweede Kamer tijdens het begrotingsdebat.

Joodse organisaties hadden parlementsleden gevraagd om het gebruik van de gele sterren te veroordelen die Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten dragen door campagnevoerders tegen het coronavirus. Demonstranten zeggen dat de maatregelen tegen het coronavirus betekenen dat mensen die weigerden zich te laten vaccineren, op dezelfde manier worden uitgesloten van de samenleving als de joden.

In zijn eerste reactie eerder deze week zei Baudet op Twitter dat ‘de oorlog niet van jou is, maar van ons allemaal’ en zette hij de Holocaust tussen aanhalingstekens. Gevraagd hierover in de Tweede Kamer herhaalde Baudet zijn eerdere opmerkingen.

‘Ik denk niet dat ze’ [the three Jewish groups] de oorlog kunnen claimen’, zei hij. De oorlog is een ‘zeer interessante, zeer complexe kwestie in de geschiedenis, maar het is niet eigendom van een bepaalde groep of etniciteit’.

Hij weigerde ook zijn excuses aan te bieden voor het plaatsen van het woord Holocaust tussen aanhalingstekens en zei dat hij alleen maar iemand anders citeerde.

Afschuwelijk

Ronny Naftaniel, van de overkoepelende groep Centraal Joods Overleg, noemde de laatste opmerkingen van Baudet ‘walgelijk’.

‘Het is buitengewoon ongepast’, zei hij. ‘Natuurlijk hebben we het niet over het claimen van de Tweede Wereldoorlog. We hebben het over het lijden dat het Joodse volk is aangedaan. Ik kan je vertellen dat mensen in mijn gemeenschap zich ziek voelen.’

Emile Schrijver, van het Joods cultureel centrum, zei dat Baudet het belang van de Holocaust bagatelliseert. De opmerkingen zijn bijzonder moeilijk te verwerken in een week waarin a nieuw monument Met de namen van alle 102.000 Joden, Sinti en Roma die tijdens de oorlog zijn omgekomen, is in Amsterdam onthuld, zei Schrijver.

Aron Vrieler van het Israëlische informatiecentrum CIDI zei dat het plaatsen van de Holocaust tussen aanhalingstekens en praten over ‘beweren’ ‘precies hetzelfde antisemitische hondenfluitje is als extreem-links, extreem-rechts en de radicale islam sinds de Tweede Wereldoorlog’.

Baudet, leider van splinterpartij Forum voor Democratie, die vier parlementsleden heeft, is al eerder beschuldigd van antisemitisme. In mei, het feest een poster verspreid die de Tweede Wereldoorlog verbond met de huidige anti-coronavirusmaatregelen, die deels leidden tot het uiteenvallen van de partij.

In februari zei Baudet tijdens een verkiezingsbijeenkomst dat de… processen van Neurenberg – de militaire tribunalen waarin leiders van nazi-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden werden vervolgd – waren onwettig.

Eind vorig jaar raakte de partij verwikkeld in ruzie over antisemitische berichten verspreid door de jeugd van de partij vleugel. Later werd een uittocht van FvD-parlementsleden, senatoren en gemeenteraadsleden aangewakkerd door ronthullingen over een diner waarin Baudet zijn steun uitsprak voor complottheorieën en zei dat bijna iedereen die hij kende een antisemiet was.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment