Jongeren hebben meer kans op seksueel misbruik tijdens avondklok, blijkt uit onderzoek

Jongeren hebben meer kans op seksueel misbruik tijdens avondklok, blijkt uit onderzoek

 

Jongeren waren kwetsbaarder voor seksueel misbruik tijdens de coronacrisis afgelopen winter, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

De studie door seksueel gezondheidscentrum Rutgers en SOA onderzoeksgroep SOA Aids Nederland ontdekte dat 8% van de vrouwen van 16 tot 24 jaar en 3% van de mannen ongewenste seksuele relaties hadden gehad terwijl de avondklok van 21.00 uur van kracht was van februari tot april van dit jaar. Nadat de avondklok was opgeheven, daalden de cijfers tot respectievelijk 5% en 1%.

Virtueel seksueel misbruik kwam ook vaker voor: 17% van de mannen en 34% van de vrouwen zei dat ze ongewenste expliciete afbeeldingen of video’s hadden ontvangen tijdens de avondklok, vergeleken met 11% en 23% in de zomermaanden.

Ton Coenen, directeur van Rutgers, zei dat de hogere incidentie waarschijnlijk het gevolg is van het feit dat meer mensen afspraakjes thuis hebben of moeten blijven omdat ze niet weg konden zonder de avondklok te overtreden.

Ook zei Coenen dat jongeren zich minder snel laten testen op soa’s, onder meer omdat de GGD-gezondheidsdiensten het te druk hadden met het testen op het coronavirus. ‘Een op de vijf kreeg niet de zorg die ze zochten omdat GGD’en het zo druk hadden met het coronavirus dat een deel van de soa-klinieken minder vaak open was’ vertelde hij aan NOS Radio 1.

Uit het onderzoek bleek dat jongeren over het algemeen minder seks hadden tijdens de lockdown, zelfs als ze een relatie hadden. Slechts 39% van de mannen en 58% van de vrouwen in relaties had minstens één keer per week seks tijdens de avondklok, vergeleken met 52% en 75% in de zomer.

Alleenstaanden hadden minder one-night stands tijdens de lockdown, maar kwamen veel vaker samen met een ‘knuffelmaatje’. Het aandeel seksueel actieve mannen van wie de laatste partner een vriend met een uitkering was, steeg van 21% naar 56% tijdens de eerste lockdown, terwijl 21% zei dat hun laatste seksuele ontmoeting met een vaste partner was, een daling van 47%.

Alleenstaande vrouwen gingen vaker samen met een knuffelmaatje tijdens de tweede lockdown, terwijl tijdens de avondklok 67% die onlangs seks had gehad dit deed met een vaste partner.

Over het algemeen had ongeveer 8% van de alleenstaande mannen en 12% van de vrouwen minstens één keer per week seks gedurende de hele pandemieperiode, hoewel de aantallen het laagst waren voor beide geslachten tijdens de eerste lockdown.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment