Je pakket is bij de buren: PostNL stopt met kaarten achterlaten

Je pakket is bij de buren: PostNL stopt met kaarten achterlaten

PostNL stopt vanaf 1 juli met het achterlaten van briefjes in de brievenbussen na het niet bezorgen van een pakket, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Vanaf dan worden klanten per e-mail of sms geïnformeerd over hoe ze hun pakket kunnen ophalen, aldus het bedrijf.

PostNL zegt de overstap te maken omdat het schrijven van de notities zowel tijd als 70.000 kilo papier per jaar kost. De ontvanger is ongeveer 9% van de tijd niet thuis.

Het bedrijf is vorig jaar begonnen met de overstap naar e-mail en sms en gaat nu een grote campagne starten om klanten te informeren over de veranderingen.

De overstap betekent niet dat pakketten niet meer bij de buren worden afgeleverd, alleen de manier van communiceren waar het pakket is, zegt PostNL tegen DutchNews.nl.

Een woordvoerder zegt dat het bedrijf nu onderzoekt of er specifieke afspraken moeten worden gemaakt met zakelijke klanten die mogelijk een groot aantal oudere klanten hebben zonder e-mailadres.

Wel is het bedrijf wettelijk verplicht een briefje achter te laten als het het e-mailadres, 06-telefoonnummer of PostNL-account van de ontvanger niet weet, aldus de woordvoerder.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment