Israëlisch bedrijf is het nieuwste vleesvervangersbedrijf dat zich in NL heeft gevestigd

Israëlisch bedrijf is het nieuwste vleesvervangersbedrijf dat zich in NL heeft gevestigd

Het Israëlische bedrijf Redefine Meat is het nieuwste vleesvervangende bedrijf dat zich in Nederland heeft gevestigd.

Het bedrijf zegt te hebben gekozen voor het plaatsje Best omdat hier al meerdere vegan vleesbedrijven gevestigd zijn. Bovendien consumeren Nederlanders meer vervangend vlees dan welke andere nationaliteit dan ook, vertelde senior vice-president Edwin Bark aan de Financieel Dagblad.

Het bedrijf ontwikkelt een fabriek in een voormalige vleesverwerkingsfabriek in de Brabantse stad voor de bevoorrading van de Europese, Midden-Oosten en Afrikaanse markten. Het bedrijf produceert zijn vlees door het te ‘printen’ met 3D-technologie en is van plan om tegen het einde van het jaar met de productie te starten.

De producten van het bedrijf zijn gebaseerd op soja, peulvruchten en kikkererwten en zijn volgens Bark 95% minder belastend voor het milieu dan echt vlees.

In april zei de Braziliaanse vleesgigant JBS dat het het Nederlandse vleesvervangingsbedrijf Vivera overneemt voor € 341 miljoen. In 2018 kocht Unilever de Nederlandse vleesvervangersmaker De Vegetarische Slager voor naar schatting 30 miljoen euro.

De Amerikaanse nepvleesmaker Beyond Meat opende in 2019 een productievestiging in Nederland en het Britse Meatless Farm opende vorig jaar ook een Nederlandse vestiging.

De Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw verkoopt de Redefine Meat-producten nu in zijn vier Gastrobars in Amsterdam, en ze zullen ook worden verkocht in de 22 steakhouses van de Britse chef-kok Marco Pierre White, meldt het FD.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment