Is wandelen een nieuwe lifestyle-rage? The Washington Post denkt van wel

Is wandelen een nieuwe lifestyle-rage? The Washington Post denkt van wel

Wederom heeft een Amerikaanse krant een artikel gepubliceerd over een Europese lifestyletrend – dit keer het Nederlandse woord oppikkend een frisse neus halen, wat in feite betekent dat je naar buiten gaat om een ​​frisse neus te halen.

‘Vergeet hygge, het is tijd voor uitwaaien’, kopt het artikel van de Washington Post in de reisrubriek, verwijzend naar de Deense kunst om het thuis knus en gezellig te maken.

De krant citeert bareigenaar en prijswinnende cocktailmaker Tess Posthumus, die in de winter gaat surfen, als een schoolvoorbeeld van een beoefenaar van een frisse neus halen. ‘De frisse, zilte lucht helpt je hoofd veel leeg te maken’, zegt Posthumus tegen de krant.

Niet iedereen die op het artikel reageerde, was echter overtuigd. ‘Ik ben geen xenofoob, maar ik erger me aan deze pogingen om aan te tonen hoe buitenlanders, vaak Noord-Europeanen – vaker de Nederlanders, een diep geheim van het leven hebben ontdekt wanneer ze zich bezighouden met activiteiten waar velen van ons aan hebben deelgenomen ons hele leven’, schreef Ham op Wry.

Ook Nederlanders staan ​​versteld van de nieuwe rage. ‘Is dit satire?’ vroeg een persoon op Twitter. ‘Hoewel ik dol ben op het woord een frisse neus halen, moeten Engelstalige nieuwswebsites stoppen met het nemen van willekeurige vreemde woorden en het een ‘levensstijl’ noemen’, merkte Muurts op.

Hoera! Nederland wordt genoemd in een ander onnozel buitenlands krantenartikel! Zo trots,’ aldus Jochem Wiers op Twitter.

Dutch News-bijdrager Molly Quell maakte ook de spot met het artikel op Twitter en wees erop dat de fixatie van de Amerikaanse media op vermeende Europese levensstijltrends deel uitmaakt van een bredere weigering om te erkennen dat problemen met de kwaliteit van leven in het land beter kunnen worden aangepakt door structurele veranderingen.

Unieke culturele activiteit

Buiten wandelen om je welzijn te verbeteren is natuurlijk geen unieke Nederlandse traditie.

De Washington Post zelf heeft de afgelopen jaren ten minste zes verhalen gepubliceerd waarin wordt gepleit voor het maken van een wandeling in de buitenlucht om stress het hoofd te bieden en uw vooruitzichten te verbeteren, waaronder dit artikel uit 2018 die lezers vertelt om hun pasgeborenen mee te nemen op hun wandelingen. Sterker nog, het advies om te gaan wandelen voor je mentale gezondheid is zo gewoon, er is een TikTok-trend genaamd de #stupidwalkchallenge het bespotten

andere rages

een frisse neus halen is ook niet de eerste Nederlandse ‘rage’ die de buitenlandse media signaleren. niets – of de Nederlandse kunst van het nietsdoen – is onderwerp geweest van minstens drie boeken, waarvan er één is geschreven door een Nederlander die zei te hopen dat het een echte levensstijl zou worden.

‘Het was internationaal nieuws… maar mensen vroegen elkaar ‘weet je waar dit over gaat?’, bang dat ze iets gemist zouden hebben’, zegt journalist Maartje Willems in haar boek. ‘Nee, niemand wist ervan.’

Dan de New York Times in 2019 schreef over de schijnbare Nederlandse gewoonte van laten vallen – of kinderen ‘s nachts in het bos dumpen en verwachten dat ze de weg naar huis zullen vinden – wereldwijd aandacht voor een scoutsritueel waar de meeste ouders nog nooit van hebben gehoord.

Het schaatsen

En in 2018 zei de Amerikaanse omroep Katie Couric dat het Nederlandse schaatsvermogen deels te danken was aan het feit dat ze schaats naar je werk in de winter.

Ze was echter niet de eerste die de fout maakte. Nadat de Nederlanders bij de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 meerdere malen het bord veegden, deed de International Business Times hetzelfde voorstel.

‘In de wintermaanden is schaatsen een verstandige vorm van vervoer, want forenzen schaatsen langs bevroren kanalen om familie of vrienden te bezoeken die veel dorpen verderop wonen. Een groot deel van het land ligt onder de zeespiegel, dus het is vaak geen bijzonder zware reis om op schaatsen te reizen’, aldus de website.

Coronavirus

Misschien is de zoektocht naar nieuwe levensstijltrends ingegeven door het coronavirus, dat mensen thuis heeft gehouden en hun activiteiten heeft beperkt.

Dat vertelde de Nederlandse tv-fitnessgoeroe Arie Boomsma aan de Washington Post in zijn een frisse neus halen artikel dat tijdens de pandemie ‘het gewoon een ding is geworden om naar buiten te gaan, een frisse neus te halen’.

‘Behalve lopen, rennen en fietsen mag er niet veel. Mensen gaven gewoon een hele nieuwe betekenis aan de term. Nu is het dringend,’ zei hij.

Ook internationaal persbureau Reuters is van de partij. Vorige week kwam het op nog twee Nederlandse manieren om met het coronavirus om te gaan – schreeuwen op het strand en auto’s kapot maken om je woede te uiten.

Voor de goede orde, DutchNews.nl schreef over: plezier vervangen plezier in 2017.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment