Ireen Wüst schaatst geschiedenis met zesde goud op vijf Olympische Winterspelen

Ireen Wüst schaatst geschiedenis met zesde goud op vijf Olympische Winterspelen

Ireen Wüst bevestigde haar status als de grootste schaatsster in de Olympische geschiedenis met haar zesde gouden medaille op de 1.500m.

Wüst vestigde een Olympisch record van 1:53.28, maar moest wachten tot het laatste paar om te zien of de Japanse rivaal Miho Takagi haar tijd kon verbeteren. Takagi eindigde 0,44 seconden langzamer om de zilveren medaille te claimen, hetzelfde resultaat als vier jaar geleden in PyeongChang.

De bronzen medaille ging naar teamgenoot Antoinette de Jong van Wüst, die de achterstand op het podium op haar favoriete afstand van 3.000 meter deels goedmaakte.

Wüst, 35, is de eerste atleet die gouden medailles wint op vijf Olympische Winterspelen, te beginnen met de 3.000 meter in Turijn in 2006, toen ze 19 jaar oud was. Vier jaar geleden won ze goud op de 1.500m en zilver op de 3.000m.

Haar overwinning op maandag brengt haar carrièretotaal op zes gouden, vijf zilveren en één bronzen medaille. Aanstaande dinsdag moet ze weer racen in de ploegenachtervolging, voordat ze donderdag het doek trekt voor haar Olympische carrière op de 1.000m.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment