Inwonend bijeninitiatief weggemaaid door gemeente

Inwonend bijeninitiatief weggemaaid door gemeente

Lokale natuurliefhebbers en de Amsterdamse tak van de dierenbescherming PvdD hebben hun zorgen geuit nadat een speciale ‘bijenlijn’ bloemen was weggemaaid door een gemeenteaannemer.

PvdD-raadslid Anke Bakker was zo bezorgd toen ze hoorde dat een tweejarig bewonersvergroeningsinitiatief in Nieuw-Sloten blijkbaar verwoest geweest – ondanks raadssignalen – dat ze de raadsleiding hierover heeft ondervraagd.

Ze zei dat na een reeks formele schriftelijke antwoorden Eerder deze maand, toen hij de schuld kreeg van onkruidverwijderingswerken in opdracht van waterschap Waternet en een onwetende aannemer, moet er meer gebeuren om lokale initiatieven te beschermen.

‘De gemeente lijkt helemaal in de bureaucratie te zitten’, schrijft ze in een e-mail. ‘Als het in de computer niet goed gaat, gaat het in de praktijk mis. Dit is een geval van: computer zegt nee.’

Ze wijst erop dat in een gebied waar bewoners wilde bloemen hadden geplant om bijen aan te moedigen, het gebied minder dan een week nadat de gemeente zelf een bord had geplaatst met de vraag om het met rust te laten, werd platgewalst.

‘Het probleem is dat er geen communicatie is tussen de gemeente en bezorgde bewoners die zich net zo inzetten voor groen’, aldus Bakker. ‘En het is niet zomaar een fout in Nieuw-Sloten. Deze zomer werd een park ontworpen en beheerd door bewoners in Noord bijna platgemaaid. En in het Diemerpark is tijdens het broedseizoen een ARK-natuurgebied vernietigd.’

Buurtbewoner Marjolein Toonen, vrijwillige ambassadeur voor duurzaamheid in haar buurt in Nieuw-Sloten, zei dat wilde bloemen die ze voor de bijen plantten, gewoon meer tijd nodig hadden om in bloei te komen dan weggemaaid te worden.

‘We zijn bezig geweest om een ​​aantrekkelijk gebied te maken’ bijen twee jaar door de hele buurt, maar in juni 2021 hebben ze een heel gebied weggemaaid, zonder enig gesprek met ons omdat ze vonden dat de bloemen niet genoeg opkwamen’, zei ze. ‘Maar in het stukje dat ze vergaten te maaien, groeiden ze prachtig op.

‘Ze hebben voor Waternet een ander gebied behandeld, maar dat moet volgend jaar waarschijnlijk weer… hopelijk voordat alle planten opkomen. Er was geen “sorry” – sommige gemeentemedewerkers waren zelfs geïrriteerd dat ik had geklaagd omdat het veel tijd kostte om ermee om te gaan.’

Amsterdamse gemeente, die zojuist een nieuw beleid gericht op een betere bescherming van de natuur in de stad, heeft verder geen commentaar voor DutchNews.nl.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment