Internationale werknemers profiteren van een EU-brede persoonlijke pensioenregeling

Internationale werknemers profiteren van een EU-brede persoonlijke pensioenregeling

Mensen die door de Europese Unie verhuizen, zullen naar verwachting het meest profiteren van een nieuwe pensioenregeling die is ingesteld op grond van een EU-verordening die eerder deze maand van kracht is geworden.

De verordening introduceert het ‘pan-Europees persoonlijk pensioenproduct’ (PEPP), een vrijwillig stelsel dat een aanvulling vormt op openbare en bedrijfspensioenen, evenals op nationale particuliere pensioenen.

Het PEPP brengt twee nieuwigheden op de markt.

De eerste is de mogelijkheid voor elke inwoner van de Europese Economische Ruimte, die de 27 leden van de Europese Unie omvat, evenals Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, om zich te abonneren op een PEPP van een aanbieder in een ander land elders in Europa.

De tweede is dat mensen die via een PEPP voor hun pensioen sparen, kunnen blijven bijdragen aan dezelfde pot als ze naar een van deze landen verhuizen. Wanneer ze van woonland veranderen, opent de aanbieder een subaccount voor het schema voor dat land. Indien de onderneming deze mogelijkheid niet kan aanbieden, kan de spaarder kosteloos van aanbieder veranderen.

Aangezien pensioenproducten in elk land anders worden belast, zijn nationale fiscale stimuleringsmaatregelen alleen van toepassing op de betreffende subrekening. Als spaarders echter buiten de EU verhuizen, kunnen ze niet blijven bijdragen aan het PEPP.

PEPP-aanbieders kunnen maximaal zes beleggingsopties aanbieden, waaronder een basisoptie met een laag risico en met een maximum van 1% van het opgebouwde kapitaal per jaar.

Volgens de EU-verordening kan iedereen zich aanmelden voor een PEPP, ongeacht nationaliteit of arbeidsstatus. Ook studenten en werklozen kunnen met een PEPP beginnen met pensioensparen, en ze kunnen blijven bijdragen als hun professionele situatie verandert.

‘Met dit nieuwe kader… zullen mensen meer keuze hebben bij het sparen voor hun pensioen, terwijl ze een sterke consumentenbescherming genieten’, zei commissaris voor financiële diensten Mairead McGuinness.

Goedgekeurd

PEPP’s zijn gereguleerde producten en kunnen alleen worden aangeboden door erkende autoriteiten zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en vermogensbeheerders.

Een analyse door Rabobank in 2019 verwachtten dat grote verzekeraars, vermogensbeheerders en grote tech- of fintech-bedrijven deze regelingen het meest waarschijnlijk zullen aanbieden.

Er zijn momenteel geen PEPP’s op de markt, aangezien de wetgeving nog maar net van kracht is geworden en de weg vrijmaakt voor financiële dienstverleners om toestemming aan te vragen.

Beperkte rol

Rabobank schat dat ‘het PEPP een beperkte rol zal spelen in het Nederlandse pensioenstelsel’ omdat ‘dit al een breed scala aan individuele pensioenproducten biedt’, waaronder AOW en ondernemingspensioenen.

De bank zei echter dat er op de lange termijn een potentieel zou kunnen zijn ‘als de PEPP’s aanzienlijk groot kunnen worden’, omdat ‘ze een aantrekkelijkere prijs kunnen bieden dan de huidige individuele pensioenproducten’.

Een woordvoerder van de Pensioenfederatie zegt dat aangezien bedrijfspensioenen verplicht zijn, ‘werknemers vaak verplicht zijn zich in te schrijven bij een bepaald pensioenfonds’.

Eigen baas

‘Nederlandse pensioenfondsen mogen geen PEPP’s aanbieden, omdat ze niet mogen concurreren met profit-aanbieders in de derde pijler [private pensions],’ voegde de woordvoerder eraan toe.

Desalniettemin kan de regeling ‘voordelig zijn voor mensen in Europese landen die geen toegang hebben tot arbeidspensioenen, als zelfstandigen en werknemers in nieuwe vormen van werk, of waar de op nationaal niveau aangeboden persoonlijke pensioenen niet betrouwbaar of aantrekkelijk zijn’.

‘Het PEPP kan ook nuttig zijn voor mobiele Europese burgers met een internationale carrière in meerdere lidstaten’, aldus de woordvoerder.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment