Intensive care-patiënten met 40% gestegen, gevallen van coronavirus ‘afvlakken’

Intensive care-patiënten met 40% gestegen, gevallen van coronavirus ‘afvlakken’

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care is opgenomen, is volgens het laatste weekbericht van het RIVM met 40% gestegen tot het hoogste niveau in vier weken.

In de eerste week van februari werden 118 mensen opgenomen op de intensive care, tegenover 83 de week ervoor en 67 de week ervoor. Het totale aantal ziekenhuisopnames steeg met een meer bescheiden 7% tot 1.266, het hoogste cijfer sinds medio december.

het RIVM zei dat het infectiepercentage leek af te vlakkenhoewel de totale cijfers van deze week werden opgeblazen door de toevoeging van meer dan 300.000 tests van de afgelopen drie weken die vertraging hadden opgelopen vanwege de grote vraag naar het testsysteem.

In totaal zijn er vorige week 824.301 positieve testen gemeld door de GGD, bijna 300.000 meer dan in de laatste week van januari. Echter, gemeten op de datum waarop de tests werden afgenomen, steeg het totaal met 2,4% tot 608.529.

Het RIVM verandert de manier waarop het positieve tests verzamelt om te proberen de problemen op te lossen waarmee het systeem de afgelopen weken te kampen heeft gehad.

Nieuwe telmethode

Tot nu toe werden positieve tests gemeld aan de volksgezondheidsinstantie nadat ze het contactopsporingsproces hadden doorlopen, dat met de hand wordt voltooid. Met meer dan 80.000 mensen per dag die eind januari positief testten, kon het systeem de vraag niet langer aan.

Vanaf 8 februari worden positieve tests rechtstreeks gerapporteerd aan het RIVM, waardoor het volgens het RIVM nauwkeurigere en actuelere cijfers kan produceren.

Het aantal geteste personen daalde met zo’n 4%, terwijl iets meer dan 60% van de tests momenteel een positief resultaat geeft.

Minder gevallen bij kinderen

De vertraging van het besmettingspercentage is vooral te wijten aan een daling van positieve testen bij de jongste leeftijdsgroepen. Onder de 15-jarigen daalde het aantal gevallen met 1,6%, terwijl dat voor twintigers met meer dan 50% was.

De grootste stijgingen deden zich voor bij mensen van in de zestig en zeventig, waar het aantal gevallen met minstens 60% was gestegen. Ook de ziekenhuisopnames stijgen het snelst bij de 80-plussers.

Het totale aantal coronaviruspatiënten op dinsdag was 1.580, 87 meer dan de dag ervoor en een stijging van 17% in de afgelopen week. Het cijfer omvat 226 mensen die op de intensive care liggen, 10% meer dan een week geleden.

Iets meer dan 80% van de patiënten ligt voornamelijk of gedeeltelijk in het ziekenhuis vanwege Covid-19, terwijl de rest positief testte terwijl ze voor andere aandoeningen werden behandeld. In de oudere leeftijdsgroepen is het aandeel hoger.

Ook het RIVM registreerde in de eerste week van februari 54 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, tegen 66 een week eerder.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment